SC Contabil SRL - Infiintare firma Bulgaria - contabilitate
Monica Vasile : Tel. 0040 763 178 652
Ivo Kutov : Tel. 00359 878 823 677
Email : office@contabil.bg
Adresa
Bul. Tsar Ferdinand nr.2
Ruse, cod 7000, Bulgaria
SC Contabil SRL - Infiintare firma Bulgaria - contabilitate
< Inapoi

Blog

.

Bulgaria - informații generale

09.06.2024

Bulgaria - informații generale

Informații generale despre Bulgaria: impozit pe profit de 10%, impozitul pe dividende de 5% din suma distribuită, depunerea declarației anuale fiscale.

În Bulgaria, impozitul pe profit este de 10%, iar impozitul pe dividende este de 5% din suma distribuită. Profitul este diferența între venituri și cheltuieli. În Bulgaria nu există impozit pe venit pentru firme.

Declarația anuală fiscală se depune la Finanțe pentru fiecare an calendaristic, o dată pe an, în perioada 01.03.-30.06. a anului următor.
În primii doi ani, impozitul pe profit se plătește până la data de 30.06. a anului următor. După aceea, în funcție de cifra de afaceri, firmele plătesc impozit anticipat cu rate trimestriale sau lunare sau nu plătesc deloc.
Puteți să citiți mai multe informații despre impozitul anticipat aici.

Bilanțul și situațiile financiare se depun la Registrul Comerțului până la data de 30.09. a anului următor.
Cota de TVA este de 20%, dar operațiunile intracomunitare sunt scutite de TVA, adică pentru ele se aplică cota zero de TVA. Cota zero de TVA se aplică pentru operațiunile triunghiulare, livrările intracomunitare de bunuri, serviciile intracomunitare și extracomunitare, exportul și livrările în afara Uniunii Europene.

Termenul de depunere a decontului de TVA este data de 14 a lunii următoare. Firma de contabilitate CONTABIL are nevoie de facturile din luna respectivă până la data de 5 a lunii următoare pentru a avea timp să le proceseze. Puteți să trimiteți documentele scanate pe email sau să le încărcați în programul de facturare factura.biz.
Puteți să citiți mai multe informații despre programul de facturare factura.biz aici.

O dată la câteva luni sau în caz de control fiscal puteți să trimiteți documentele în original printr-o firmă de curierat sau prin poștă.
În perioada 01.03. - 30.06. a anului următor, se depune declarația anuală fiscală pentru firme la Agenția Națională de Venituri (Finanțele din Bulgaria).
În perioada 01.01. - 30.09. a anului următor, se depune bilanțul anual la Registrul Comerțului.

Acest site utilizeaza cookies. Pentru mai multe informatii va rugam sa consultati politica de cookie.

Accepta