SC Contabil SRL - Infiintare firma Bulgaria - contabilitate
Monica Vasile : Tel. 0040 763 178 652
Ivo Kutov : Tel. 00359 878 823 677
Email : office@contabil.bg
Adresa
Bul. Tsar Ferdinand nr.2
Ruse, cod 7000, Bulgaria
 • SC Contabil SRL - Infiintare firma Bulgaria - contabilitate
 • Infiintarea unei societati in Bulgaria
 • SC Contabil SRL - Infiintare firma Bulgaria - contabilitate
 • SC Contabil SRL - Infiintare firma Bulgaria - contabilitate
 • SC Contabil SRL - Infiintare firma Bulgaria - contabilitate
 • SC Contabil SRL - Infiintare firma Bulgaria - contabilitate
 • SC Contabil SRL - Infiintare firma Bulgaria - contabilitate

Casa de expeditii in Bulgaria

Este usor sa deschideti o casa de expeditii in Bulgaria pentru a desfasura activitatea de intermediere in transport.

camion Mai intai trebuie sa aveti o firma in Bulgaria, inregistrata in scopuri de TVA si ca operator intracomunitar. Puteti sa infiintati o firma de la zero sau sa cumparati o firma, gata facuta.
In Bulgaria nu exista licenta pentru activitatea de intermediere in transporturi. Nu este necesar nici sa faceti asigurare obligatorie de gen asigurare CMR. Licenta este necesara pentru transport rutier peste 3.5 tone, daca firma va face serviciile de transport cu autovehicule proprii. O casa de expeditii nu are autovehicule proprii si doar intermediaza intre furnizor - o firma de transport sau o alta casa de expeditii si client. Casa de expeditii nu are nevoie de o persoana desemnata. Casa de expeditii nu este obligata sa inchirieze fizic un spatiu in Bulgaria.
Serviciile intracomunitare sunt scutite de TVA, daca sunt facute intre doua firme din tari diferite din Uniunea Europeana. Casa de expeditii din Bulgaria este obligata sa fie inregistrata in scopuri de TVA cu cod valid de TVA pe VIES, daca va presta servicii catre firme din Uniunea Europeana sau daca va primi servicii de la firme in afara Bulgariei.
In Romania se aplica aceeasi regula si daca o firma presteaza sau primeste servicii intracomunitare, este obligata sa ceara inregistrare ca operator intracomunitar.

Serviciile intracomunitare sunt scutite de TVA.
La nivel european un serviciu intracomunitar este un serviciu intre doua entitati din tari diferite din UE, care sunt persoane impozabile, care desfasoara activitate economica independenta. Amandoua firmele - si firma, care presteaza serviciile si clientul, trebuie sa aiba cod de TVA, valid pe VIES. camioane
Facturile catre clienti - persoane fizice, care nu sunt inregistrate ca PFA, se emit cu TVA.
Cota de TVA de 20% se aplica si pentru servicii catre clienti din Bulgaria.
Pentru clienti - firme din UE cota zero de TVA se aplica indiferent daca transportul este strict intracomunitar (intre doua puncte din Uniunea Europeana) sau este facut intre un loc din Uniunea Europeana si un loc in afara Uniunii Europene sau intre 2 locuri din afara Uniunii Europene sau intre doua locuri din aceeasi tara din Uniunea Europeana.
Casa de expeditii nu are autovehicule proprii si foloseste servicii de la furnizori. Furnizorii, la randul lor, daca nu sunt firme din Bulgaria, vor emite facturi fara TVA. Furnizorii pot fi firme de transport, sau alte case de expeditii.
Este posibil ca o firma din Bulgaria sa intermedieze servicii de transport intre furnizori din Romania (firme de transport si case de expeditii) si clienti din Romania si facturile in ambele directii vor fi emise fara TVA.

Casa de expeditii intermediaza comenzile de transport. Casa de expeditii primeste o comanda de transport de la un client si apoi comanda transportul unei firme de transport sau unei alte case de expeditii. Comanda de transport contine partile (care parte comanda transportul si care parte asigura transportul), ruta, perioada si pretul.
Pentru partenerii, care colaboreaza pe termen lung, este bine sa fie semnat si un contract cadru, care descrie procedura de lucru, termenele si conditiile, responsabilitatea, conditiile si termenele de plata si fluxul documentelor. vehicule

Pentru a justifica activitatea de intermediere in transport, casa de expeditii in mod normal are urmatoarele documente:
 • comanda si contract cadru sau comanda-contract de la client.
 • comanda si contract cadru sau comanda-contract catre furnizor - firma de transport sau o alta casa de expeditii.
 • factura de la transportator sau de la o alta casa de expeditii.
 • factura catre client.
 • copie dupa CMR.

O problema comuna este primirea documentelor la timp. Documetele pot fi trimise pe email pentru a fi inregistrate in contabilitate si pot fi trimise in original mai tarziu. Daca facturile nu au semnatura si stampila, pot fi trimise doar pe email.
Pentru clientii nostri oferim gratuit program de facturare online, in care puteti emite facturile catre clienti. Programul are interfata si emite facturile in limba romana, engleza si bulgara. Puteti emite facturile in euro, lei, leva bulgareasca sau alta valuta.

CONTABIL SRL Bulgaria va poate ajuta in procesul de infiintare, cu contabilitatea si cu functionarea firmei in Bulgaria.

Acest site utilizeaza cookies. Pentru mai multe informatii va rugam sa consultati politica de cookie.

Accepta