SC Contabil SRL - Infiintare firma Bulgaria - contabilitate
Monica Vasile : Tel. 0040 763 178 652
Ivo Kutov : Tel. 00359 878 823 677
Email : office@contabil.bg
Adresa
Bul. Tsar Ferdinand nr.2
Ruse, cod 7000, Bulgaria
SC Contabil SRL - Infiintare firma Bulgaria - contabilitate
< Inapoi

Blog

.

Factura pentru firma in Bulgaria

04.12.2016

Factura pentru firma in Bulgaria

Factura pentru firma in Bulgaria emisa in limba engleza sau romana are numar cu 10 cifre in care este trecut codul de TVA care se valideaza la VIES

Invoice  (factura)

Puteti sa emiteti facturile de vanzare in limba romana sau engleza. Am atasat un model de invoice in limba engleza. Puteti sa il folositi daca doriti, iar daca aveti un alt model de factura il puteti folosi si pe el.

Factura emisa are un numar care contine 10 cifre fara serie si fara litere. Prima factura emisa are nr. 0000000001. A doua factura are nr.  0000000002 etc. Facturile se emit in ordine cronologica, de exemplu factura 5 trebuie sa fie emisa dupa factura 4. In anul urmator trebuie sa continuati cu aceeasi numerotare si nu puteti sa numerotati facturile din nou de la 1.

Facturile anulate trebuiesc declarate la Finante.

Trebuie sa verificati daca codul de TVA al cumparatorului se valideaza la VIES. Daca nu se valideaza, atunci factura trebuie sa fie emisa cu 20% TVA.

Sunt anumite exceptii pentru facturile de servicii intracomunitare catre societati din alte tari din UE in care factura de vanzare se poate emite fara TVA si catre un cod de TVA invalid la VIES, dar in aceasta situatie va sfatuim sa intrebati clientul daca este sigur ca nu trebuie sa se inregistreze mai intai ca operator intracomunitar.

In factura trebuie sa treceti datele de identificare ale firmei dumneavoastra si ale cumparatorului.

Puteti sa emiteti factura in urmatoarele valute: euro, lei, dolari, leva. Pe baza invoice-ului noi intocmim factura si in limba bulgara in care contravaloarea va fi trecuta si in leva. Cursul levei bulgaresti este fix: 1 euro = 1,95583 leva.

In factura trebuie sa mai treceti:

-  denumirea produselor sau descrierea serviciilor;

-  unitatea de masura (de exemplu buc. – bucata sau in engleza pcs – pieces);

-  pretul unitar;

-  pretul total.

In factura, in care vindeti bunuri, trebuie sa fie prezent textul "livrare intracomunitara de bunuri" sau in engleza “intracommity supply of goods”, iar in factura in care vindeti servicii, trebuie sa fie prezent textul "livrare intracomunitara de servicii" sau in engleza “intracommunity delivery of services”.

Nota de debit si Nota de credit reprezinta un tip special de facturi. Notele de debit si credit se emit cand doriti sa modificati valoarea unei facturi deja emise. Modificarea se poate face daca s-a schimbat pretul unitar, cantitatea produselor sau daca cumparatorul a refuzat marfa. Puteti sa emiteti Nota de debit (debit note) daca doriti sa mariti valoarea unei facturi deja emise, sau Nota de credit (credit note), daca doriti sa reduceti valoarea. Notele de debit si de credit au aceeasi numerotare ca facturile. In nota de debit si credit trebuie sa fie trecuta factura pentru care se face modificarea.

Acest site utilizeaza cookies. Pentru mai multe informatii va rugam sa consultati politica de cookie.

Accepta