SC Contabil SRL - Infiintare firma Bulgaria - contabilitate
Monica Vasile : Tel. 0040 763 178 652
Ivo Kutov : Tel. 00359 878 823 677
Email : office@contabil.bg
Adresa
Bul. Tsar Ferdinand nr.2
Ruse, cod 7000, Bulgaria
  • SC Contabil SRL - Infiintare firma Bulgaria - contabilitate
  • Infiintarea unei societati in Bulgaria
  • SC Contabil SRL - Infiintare firma Bulgaria - contabilitate
  • SC Contabil SRL - Infiintare firma Bulgaria - contabilitate
  • SC Contabil SRL - Infiintare firma Bulgaria - contabilitate
  • SC Contabil SRL - Infiintare firma Bulgaria - contabilitate
  • SC Contabil SRL - Infiintare firma Bulgaria - contabilitate

Firma Bulgaria - Acte

Acte firma Bulgaria

Pentru a infiinta o firma in Bulgaria aveti nevoie numai de o carte de identitate, sa platiti cheltuielile, sa va ganditi la o denumire si cat va fi capitalul social - poate fi de 2 leva (1 euro).

Dupa aceea asociatii fac o Adunare Generala a Asociatilor (AGA) pentru care se intocmeste un Proces Verbal de constituire.

Asociatii semneaza Contractul de Societate, iar in caz de asociat unic - Actul Constitutiv (statut).

Administratorii se prezinta la un notariat unde se legalizeaza specimenul de semnatura.

Administratorul da declaratii pe propria raspundere ca nu este in faliment (in Bulgaria), ca nu va participa in alte societati cu acelasi domeniu de activitate fara acordul firmei, si ca toate actele prezentate sunt autentice.

Capitalul social se depune la o banca comerciala din Bulgaria.

Societatea nu trebuie sa aiba nici dovada de sediu nici contract de inchiriere.

Administratorul depune la Registrul Comertului Cerere de Rezervare de denumire si Cerere de Inregistrare a firmei.

Dupa infiintarea firmei la Registrul Comertului se poate obtine un Certificat constatator. Certificatul constatator poate fi facut de oricine care a platit o taxa de 10 leva. Persoana care cere certificatul constatator poate sa nu fie legata cu firma. Toate datele din Certificatul constatator sunt publice. In Certificatul constatator scrie denumirea firmei si forma juridica, codul de inregistrare, sediul si adresa, domeniile de activitate, capitalul social - subscris si varsat, asociatii si partea lor din capitalul social si administratorii.

Toate actele societatii sunt scanate si sunt publice in site-ul Registrului Comertului. Accesul este gratuit. Orice persoana interesata poate sa se uite la toate documentele depuse la Registrul Comertului. Institutiile de stat, bancile comerciale, organele fiscale si orice persoana care vrea sa incheie un contract cu societatea poate sa verifice toate informatiile inclusiv bilantul si situatiile financiare, capitalul social, structura si ce drepturi au administratorii.

Accesul online este rapid si usor si nu exista nici Certificat de Inregistrare, nici Certificat de Inmatriculare nici Certificat de Infiintare a societatii. Toate actele societatii sunt prezentate si aprobate la Registrul Comertului, sunt prezentate acolo in original, si nu este obligatoriu ca firma sa aiba un dosar la sediu cu toate actele de infiintare.

Societatea poate sa-si faca o stampila. Stampila este necesara pentru deschiderea contului curent la banca. Pe facturi nu mai este obligatoriu sa se puna stampila.

La infiintare firma va fi neplatitoare de TVA. Infiintarea in scopuri de TVA se face la administratia fiscala, pentru care se emite un card laminat - Certifict de inregistrare in scopuri de TVA. In el scrie denumirea firmei, codul de TVA, data inregistrarii si articolul din Codul fiscal dupa care firma a fost inregistrata ca platitoare de TVA.

Acte Bulgaria

Ca sa aveti dovada pentru firma, este suficient sa aveti un Certificat constatator cu semnatura si stampila de la Registrul Comertului. Ca sa fie valabil Certificatul Constatator in Romania, trebuie pusa Apostila pe el. Certificatul constatator se autentifica cu o stampila de la Ministerul Justitiei din Sofia si cu o Stampila de la Ministerul Afacerilor Externe. Procedura nu este scumpa, dar dureaza 2 saptamani. Dupa ce va fi Apostilat, Certificatul Constatator poate fi si tradus - in Bulgaria sau in Romania.

Statutul firmei este un act privat si poate fi facut liber in mai multe exemplare. Daca Statutul va fi legalizat la notariat, el va deveni un act public si poate fi Apostilat ca si Certificatul Constatator.

Dovada ca firma este inregistrata ca platitoare de TVA este cardul de inregistrare si sistemul VIES.

Infiintare firma Bulgaria

Cuvinte cheie: Firma Bulgaria acte

Acest site utilizeaza cookies. Pentru mai multe informatii va rugam sa consultati politica de cookie.

Accepta