SC Contabil SRL - Infiintare firma Bulgaria - contabilitate
Monica Vasile : Tel. 0040 763 178 652
Ivo Kutov : Tel. 00359 878 823 677
Email : office@contabil.bg
Adresa
Bul. Tsar Ferdinand nr.2
Ruse, cod 7000, Bulgaria
SC Contabil SRL - Infiintare firma Bulgaria - contabilitate
< Inapoi

Blog

.

Tipuri de firme în Bulgaria

13.12.2016

Tipuri de firme în Bulgaria

Tipuri de firme și societăți care există în Bulgaria, înregistrare ca Persoană Fizică Autorizată sau Societate cu Răspundere Limitată

 În Bulgaria există mai multe tipuri de societăți comerciale, de exemplu:

  • Persoană Fizică Autorizată (PFA) sau Întreprindere Individuală: O persoană fizică poate fi înregistrată ca Persoană Fizică Autorizată sau ca Întreprindere Individuală, dar pentru persoanele străine problema este că trebuie să plătească în continuare impozitele în țara de reședință.
  • Societate cu Răspundere Limitată cu asociat unic (SRL): Este cea mai populară formă pentru organizarea unei afaceri, în care proprietar este o singură persoană.
  • Societate cu Răspundere Limitată cu mai mulți asociați (SRL): Are avantajul că în ea participă mai multe persoane ca asociați și este o societate formată din mai multe persoane.
  • Societate pe Acțiuni (SA): Este o formă juridică mai complexă, care în mod normal nu este necesară pentru firmele mici.
  • Societate cu Răspundere Limitată (SRL): Este forma juridică cea mai populară și flexibilă de a organiza o afacere. În societatea cu răspundere limitată, asociații nu răspund pentru datoriile firmei.

Societatea este condusă de un administrator sau de mai mulți administratori, care tot nu răspund pentru datoriile firmei. Administratorul poate fi un asociat sau aceste funcții pot fi exercitate separat.

Părțile sociale pot fi vândute prin cesiune.

Asociatul în firmă are voie să primească o parte din profitul firmei sub formă de dividende.

În general, Codul comercial în Bulgaria este foarte similar cu regulile internaționale.

Firma este de fapt denumirea societății, dar în limbaj popular cuvântul "firmă" se folosește în sens de "societate comercială".

Forma juridică cea mai populară pentru o firmă în Bulgaria este societatea cu răspundere limitată. În Bulgaria, societatea cu răspundere limitată are 2 variante:

  • EOOD înseamnă o societate cu răspundere limitată cu asociat unic;
  • OOD înseamnă o societate cu răspundere limitată cu mai mulți asociați.

Avantajele sunt:

  • răspundere limitată;
  • capital social de doar 1 euro;
  • profitul societății se impozitează cu impozit pe profit, dar pentru profit nu se plătesc contribuții sociale. În schimb, se plătește impozit pe dividende de 5%, care este mult mai mic în comparație cu contribuțiile sociale.

Puteți să citiți mai mult despre înființarea unei societăți cu răspundere limitată aici.
Puteți găsi prețurile pentru înființare aici.

Acest site utilizeaza cookies. Pentru mai multe informatii va rugam sa consultati politica de cookie.

Accepta