SC Contabil SRL - Infiintare firma Bulgaria - contabilitate
Monica Vasile : Tel. 0040 763 178 652
Ivo Kutov : Tel. 00359 878 823 677
Email : office@contabil.bg
Adresa
Bul. Tsar Ferdinand nr.2
Ruse, cod 7000, Bulgaria
SC Contabil SRL - Infiintare firma Bulgaria - contabilitate
< Inapoi

Blog

.

Ce inseamana SRL in Bulgaria?

19.12.2016

Ce inseamana SRL in Bulgaria?

Infiintarea unui SRL in Bulgaria si care sunt drepturile asociatilor in SRL, tipuri de SRL cu un singur asociat sau cu mai multi asociatii

Societatea cu raspundere limitata este cel mai popular tip de firma in Bulgaria, care are doar avantaje.

Societatea cu raspundere limitata poate fi formata de o singura persoana si atunci se numeste „EOOD” sau poate fi formata de mai multe persoane si atunci se numeste „OOD”. Asociati pot fi persoane fizice (din Bulgaria sau din strainatate) sau persoane juridice (alte firme).

Asociatul raspunde pentru datoriile societatii in limita capitalului social. In Bulgaria capitalul social minim poate fi de 2 leva, care inseamna 1 euro.

Administratorul nu raspunde pentru datoriile societatii, dar are raspundere penala, daca face ceva ilegal, de exemplu evaziune fiscala.

In Bulgaria o firma poate fi inregistrata cu toate domeniile de activitate, care nu sunt interzise de lege, iar in cazul in care este necesara licenta, domeniul respectiv de activitate poate fi desfasurat doar dupa primirea licentei. Este nevoie de licenta de exemplu pentru activitatea de transport sau turism.

Asociatul in SRL are doar drepturi:

  • Sa participe in AGA, care alege administratorul, modifica domeniile de activitate sau sediul social, ia decizie pentru repatrizarea profitului ca dividende etc.
  • Sa primeasca o parte din profit sub forma de dividende. Asociatul primeste dividende in proportie de partile lui din capitalul social.
  • Sa participe la majorarea capitalului si sa primeasca parti sociale din majorare in astfel in cat sa-si pastreze proportia.
  • Sa primeasca o parte din active in caz de lichidare a societatii.

Societatea cu raspundere limitata trebuie sa aiba cel putin un administrator – o persoana fizica, dar poate avea si mai mult administratori, care pot sa conduca societatea separat sau doar impreuna. Asociatul are voie sa fie ales ca administrator, dar nu este obligatoriu administratorul sa fie neaparat asociat.
Astfel in societatea cu raspundere limitata poate fi o separare intre proprietatea capitalului si conducerea.

 

Acest site utilizeaza cookies. Pentru mai multe informatii va rugam sa consultati politica de cookie.

Accepta