SC Contabil SRL - Infiintare firma Bulgaria - contabilitate
Monica Vasile : Tel. 0040 763 178 652
Ivo Kutov : Tel. 00359 878 823 677
Email : office@contabil.bg
Adresa
Bul. Tsar Ferdinand nr.2
Ruse, cod 7000, Bulgaria
SC Contabil SRL - Infiintare firma Bulgaria - contabilitate
< Inapoi

Blog

.

Al doilea pod peste Dunare, langa Ruse

17.11.2017

Al doilea pod peste Dunare, langa Ruse

Al doilea pod peste Dunarea langa Ruse - inevitabil cresterea a numarului de mijloacele de transport, circulatia si transportul international

In masura in care in spatiul public se vehiculeaza ideile unor poduri noi peste Dunare langa Silistra si Calarasi, respectiv Oryahovo-Bechet, comunitatile publice din Ruse si Giurgiu, in persoana administratiilor publice locale, au pus problema pentru al doilea pod peste Dunare, langa Ruse. Motivul este ca traficul pe vechiul pod peste Dunare a crescut de cateva ori in ultimul an, iar al doilea pod langa Vidin deloc nu ofera solutie pentru aceasta problema.

Fiecare persoana care a trecut prin podurile langa Ruse si Vidin in ultimii ani, cu siguranta a observat contrastul intre podul invechit si cu aspect si capacitate necorespunzatoare langa Ruse si podul modern si frumos langa Vidin. Podul langa Ruse devine tot mai nelalocul lui pentru secolul XXI, pastrandu-si insa rolul strategic. Motivele nu sunt putine. In primul rand, acest pod are o amplasare buna, in centrul partii bulgare a fluviului, traditiile in transportul international care includ acest punct, infrastructura mai buna care duce spre acesta, in Bulgaria dar si in Romania, serviciile vamale mai bune, administratia locala mai activa in ambele state. Nu trebuie neglijat si faptul ca Ruse este printre primele zece orase ca si marime in Bulgaria, iar Vidin este cel mai inapoiat oras districtual din tara.

Cresterea continua a numarului de mijloace de transport care trec pe pod (700 de mii pentru anul trecut si aproape 1,4 mil. numai pentru primele opt luni ale anului) este in legatura si cu aderarea Bulgariei si Romaniei la UE, si cu miscarea libera de bunuri, persoane si servicii si cu sectorul turistic tot mai dezvoltat in tara care atrage tot mai multi turisti straini.

Potrivit Guvernatorului districtului Ruse - Galin Grigorov, cea mai potrivita varianta este ca al doilea pod peste Dunare langa Ruse, sa devina o parte din autostrada viitoare Ruse-Veliko Tarnovo. Acum ramane ca vocea administratiilor locale sa fie auzita si de catre guvernele ambelor state pentru ca acest proiect sa fie realizat. Cu eforturile celor doua tari membre UE, acest proiect este pe deplin posibil si va depinde de munca, timp si dorinta ambelor state.

Acest site utilizeaza cookies. Pentru mai multe informatii va rugam sa consultati politica de cookie.

Accepta