SC Contabil SRL - Infiintare firma Bulgaria - contabilitate
Monica Vasile : Tel. 0040 763 178 652
Ivo Kutov : Tel. 00359 878 823 677
Email : office@contabil.bg
Adresa
Bul. Tsar Ferdinand nr.2
Ruse, cod 7000, Bulgaria
SC Contabil SRL - Infiintare firma Bulgaria - contabilitate
< Inapoi

Blog

.

PFA în Bulgaria

20.12.2016

PFA în Bulgaria

O persoană fizică poate fi înregistrată în Bulgaria ca PFA în scopuri de TVA și ca operator intracomunitar ca să facă comerț sau să presteze servicii.

În Bulgaria, o persoană fizică se înregistrează ca Persoană Fizică Autorizată (PFA) destul de ușor. La fel de ușor se înregistrează și o firmă de persoană fizică - Întreprindere Individuală (II). Persoana Fizică Autorizată, precum și Întreprinderea Individuală, poate fi înregistrată în scopuri de TVA și ca operator intracomunitar și poate să facă comerț intracomunitar sau să presteze servicii intracomunitare. Impozitul pe venit pentru PFA este de 10% și nu se mai plătește impozit pe dividende. În plus, PFA nu este obligată să țină contabilitate și să depună bilanț la Registrul Comerțului.

Ca Persoană Fizică Autorizată sau ca Întreprindere Individuală poate fi înregistrată și o persoană străină (nerezidentă în Bulgaria).

De fapt, o persoană fizică străină poate obține rezidență prelungită la Poliție, dacă declară o adresă în Bulgaria și dacă are o asigurare de sănătate validă în ultimii 5 ani. Dacă nu are asigurare de sănătate validă, poate încheia un contract de muncă în Bulgaria.

Problema pentru o persoană străină să se înregistreze ca PFA sau II în Bulgaria și să profite de aceste condiții favorabile, este că are nevoie și de rezidență fiscală în Bulgaria. De fapt, nu există nici o problemă să-și plătească impozitele în Bulgaria, dar dacă vrea să nu plătească impozitele în țara în care are rezidență, atunci are nevoie să obțină rezidență fiscală în Bulgaria pentru anul calendaristic respectiv. O condiție pentru obținerea rezidenței fiscale este să locuiască în Bulgaria mai mult de 183 de zile în anul calendaristic respectiv.

Un alt dezavantaj este că persoanele fizice plătesc contribuții la asigurările sociale pentru profitul lor.

În concluzie, dacă trebuie să alegeți între o firmă în Bulgaria (SRL) și înregistrare ca PFA, este de preferat să deschideți o firmă.

Acest site utilizeaza cookies. Pentru mai multe informatii va rugam sa consultati politica de cookie.

Accepta