SC Contabil SRL - Infiintare firma Bulgaria - contabilitate
Monica Vasile : Tel. 0040 763 178 652
Ivo Kutov : Tel. 00359 878 823 677
Email : office@contabil.bg
Adresa
Bul. Tsar Ferdinand nr.2
Ruse, cod 7000, Bulgaria
SC Contabil SRL - Infiintare firma Bulgaria - contabilitate
< Inapoi

Blog

.

Nota de debit si credit - SC Contabil SRL - Infiintare firma ...

12.01.2017

Nota de debit si credit - SC Contabil SRL - Infiintare firma ...

Nota de credit va reduce valoarea si nota de debit va mari valoarea facturii deja emise, se trece neaparat la care factura se refera

Ce putem sa facem, daca am emis o factura si ulterior dorim sa modificam valoarea ei sau sa o stornam? Atunci se emite o factura speciala, care se numeste nota de debit sau nota de credit (in limba engleza debit note si credit note).

  • Nota de debit (sau debit note) se emite atunci cand dorim sa marim valoarea unei facturi deja emise. Bineinteles am putea sa mai emitem o factura.
  • Nota de credit (sau credit note) se emite atunci cand dorim sa reducem valoarea unei facturi deja emise. De exemplu in situatia in care la receptia marfii cantitatea este mai mica decat este indicata in factura sau daca calitatea nu este la nivelul asteptarilor clientului. Cu nota de credit se poate storma si valoarea intreaga a facturii initiale.

Notele de debit si de credit au numerotare de factura si in ele sa trece neaparat la care factura se refera. In nota de debit/credit se trece si cauza emiteri, de ce se modifica valoarea facturii initiale.

 

Acest site utilizeaza cookies. Pentru mai multe informatii va rugam sa consultati politica de cookie.

Accepta