SC Contabil SRL - Infiintare firma Bulgaria - contabilitate
Monica Vasile : Tel. 0040 763 178 652
Ivo Kutov : Tel. 00359 878 823 677
Email : office@contabil.bg
Adresa
Bul. Tsar Ferdinand nr.2
Ruse, cod 7000, Bulgaria
SC Contabil SRL - Infiintare firma Bulgaria - contabilitate
< Inapoi

Blog

.

Cum se inchide firma in Bulgaria?

13.01.2017

Cum se inchide firma in Bulgaria?

Procedura de inchidere firmei in Bulgaria si etape obligatorie, conditii si perioada pentru fiecare etapa de inchidere, asistenta la ichiderea

Procedura oficiala pentru inchiderea firmei in Bulgaria nu este usoara. Ca sa inchidem firma, trebuie sa trecem prin urmatoarele etape:

  • Procedura incepe cu depunerea unei cereri la Finante ca sa fie eliberata o Adeverinta de la Finantele din Bulgaria ca firma nu are datorii si ca Finantele sunt de acord cu lichidarea societatii. Finantele au termen de 2 luni ca sa elibereze aceasta adeverinta, dar daca vor incepe control fiscal, termenul va fi suspendat. O firma, care are datorii la Finante, nu poate fi lichidata.
  • Dupa obtinerea adeverintei de la Finante, la Registrul comertului se depune o Cerere sa inceapa procedura de lichidare.
  • Peste o saptamana Registrul comertului aproba cererea si se depune Hotararea adunarii generale si celealte documente pentru lichidarea societatii.
  • In termen de 14 zile trebuie sa fie depuse documente la Finante pentru deregistrare in scopuri de TVA.
  • In termen de o luna statele de plata trebuie sa fie predate la Casa de pensii si trebuie obtinuta o adeverinta ca firma le a predat.
  • Creditorii societatii au termen de 6 luni ca sa declare creantele de la firma la Registrul comertului. Firma nu poate fi lichidata, daca are datorii neplatite.
  • Dupa 6 luni lichidatorul depune la Registrul comertului documentele pentru inchiderea firmei si bilantul final.
  • Firma depune la Finante ultima declaratie fiscala pentru impozitul pe profit pentru perioada de la 1 ianuarie pana la data lichidarii. In aceasta declaratie se declara si impozitul pe dividende pentru valoarea bunurilor, distribuite de societate catre asociati.

 

Acest site utilizeaza cookies. Pentru mai multe informatii va rugam sa consultati politica de cookie.

Accepta