SC Contabil SRL - Infiintare firma Bulgaria - contabilitate
Monica Vasile : Tel. 0040 763 178 652
Ivo Kutov : Tel. 00359 878 823 677
Email : office@contabil.bg
Adresa
Bul. Tsar Ferdinand nr.2
Ruse, cod 7000, Bulgaria
SC Contabil SRL - Infiintare firma Bulgaria - contabilitate
< Inapoi

Blog

.

Alegerile în Bulgaria

27.03.2017

Alegerile în Bulgaria

Prezentarea sistemului politic și fiscal în Bulgaria, politica externă este reorientată spre NATO și Uniunea Europeană, alegerile în Bulgaria.

 

În anul 1996 și la începutul anului 1997, Bulgaria a suferit o criză politică, financiară, economică sau mai degrabă o catastrofă. Mai multe bănci comerciale au dat faliment, a fost hiperinflatie, iar leva bulgărească s-a devalorizat până la 1 dolar = 3000 leva. Pentru toate mașinile și toate magazinele se plăteau obligatoriu "asigurări" la câteva structuri mafiote.

Oamenii au ieșit în stradă masiv la proteste și au schimbat sistemul politic.

Noua clasă politică a reorientat politica externă spre NATO și Uniunea Europeană. Fondul Monetar Internațional a introdus în Bulgaria un sistem financiar - consiliu monetar după care cursul levei bulgărești este fix: 1 leva = 1 marcă germană. După ce marca germană s-a convertit în euro la cursul 1 euro = 1,95583 mărci, la același curs s-a convertit și leva bulgărească: 1 euro = 1,95583 leva. Cursul este valabil și acum și nu a fost modificat niciodată timp de 20 de ani. Banca Națională a Bulgariei schimbă nelimitat și necondiționat leva în euro și euro în leva după acest curs. Banca Națională a Bulgariei are rezerve suficiente în euro, care acoperă toate levele din circulație. Consiliul monetar îi impune guvernului disciplină financiară.

În urma crizei financiare, în Bulgaria s-a introdus legislația fiscală, care este în vigoare și până acum și niciodată nu a fost modificată brusc. Toate schimbările după aceea au fost mici, se fac atent, și întotdeauna sunt spre bine. Se creează impresia că în Bulgaria niciodată nu se schimbă nimic, iar toate reformele sunt îndrumate în aceeași direcție. Între partidele politice există consens și fundamentele fiscale și economice rămân constante. Toate dezbaterile politice fiscale se referă la subiecte mărunte. În general, legislația fiscală este simplificată și neutră, se aplică reguli generale pentru toți, nu există excepții și portițe. În Bulgaria, Finanțele își fac bine treaba și economia neagră este în scădere. Legislația fiscală se respectă, la Finanțe nu există corupție, dar și persoanele fizice au controale fiscale pentru originea banilor.

Impozitul pe profit de 10% și impozitul pe venit de 10% pentru persoanele fizice au fost introduse de fapt de un guvern, în care a fost în coaliție și Partidul Socialist Bulgar. Partidul Socialist a condus țara și după aceea și nu a propus niciodată să mărească impozitele. Toate partidele știu că creșterea impozitelor va duce la scăderea veniturilor la stat și la criză economică. Stânga din Bulgaria nu este chiar stânga și nu dorește să crească impozitele.

După criza din anul 1997, de fapt stânga nu a revenit niciodată și populația votează mereu masiv pentru dreapta, iar Partidul Socialist nu a câștigat alegerile după aceea. Bulgaria a avut un președinte - socialist, dar rolul președintelui este doar simbolic și ceremonial. Președintele actual, cu toate că a fost sprijinit de Partidul Socialist, de fapt nu este membru al partidului, iar sub 50% din voturile pentru el au venit de la socialiști.

Așa că, din nou, la alegerile parlamentare în Bulgaria nu s-a întâmplat și nu s-a schimbat nimic, a câștigat dreapta, același prim-ministru, iar guvernul va fi format din nou de o coaliție, în care totul se negociază și nimic nu se schimbă. În politică nu sunt surprize, este plictisitoare.

Rezultatul - în Bulgaria, în mod normal, anul fiscal bugetar se termină cu exces, nu cu deficit. Datoria externă este un procent mic din PIB, iar când o firmă cere recuperare de TVA, TVA-ul chiar se recuperează.

Acest site utilizeaza cookies. Pentru mai multe informatii va rugam sa consultati politica de cookie.

Accepta