SC Contabil SRL - Infiintare firma Bulgaria - contabilitate
Monica Vasile : Tel. 0040 763 178 652
Ivo Kutov : Tel. 00359 878 823 677
Email : office@contabil.bg
Adresa
Bul. Tsar Ferdinand nr.2
Ruse, cod 7000, Bulgaria
SC Contabil SRL - Infiintare firma Bulgaria - contabilitate
< Inapoi

Blog

.

Marja de profit - SC Contabil SRL - Infiintare firma Bulgaria ...

13.01.2017

Marja de profit - SC Contabil SRL - Infiintare firma Bulgaria ...

Vanzare-cumprare masinii in Bulgaria la marja de profit pentru bunuri second hand, conditii de aplicare a regimul margei si exceptii

Regimul marjei de profit se poate aplica pentru orice bun - second hand, dar se aplica de obicei pentru autoturisme. Aplicand acest regim, o firma (numita dealer), poate sa vanda masini catre persoane fizice sau catre firme - neplatitoare de TVA si sa calculeze TVA-ul doar pe marja de profit, adica pe diferenta intre pretul de vanzare si pretul de achizitie.

Exemplu: Firma cumpara o masina de la un dealer din Germania la pret de 5000 de euro si o vinde catre o persoana fizica cu 6000 de euro. TVA-ul se plateste pentru diferenta intre pretul de vanzare si de achizitie (6000 si 5000 de euro), adica TVA-ul in Bulgaria de 20% va fi:

TVA = 20% (6000 - 5000) euro = 200 euro.

Firma emite factura de vanzare catre cumparator in valoare de 6000 de euro, care include si TVA-ul de 200 de euro, dar TVA-ul nu se trece in factura.

 

Regimul margei de profit poate fi aplicat doar daca sunt indeplinite anumite conditii. Mai exact achizitia trebuie sa fie facuta de la:

  • o persoana fizica sau
  • o firma neplatitoare de TVA sau
  • un alt dealer, care a trecut in factura ca aplica regimul marjei de profit pentru bunuri second hand.

Acest dealer, la randul lui a cumparat masina de la o persoana fizica, de la o firma - neplatitoare de TVA sau de la un alt dealer. Asa la fiecare etapa se adauga TVA pentru marja de profit. Nu se impoziteaza cu TVA doar prima vanzare, in care o persoana fizica a vandut masina catre primul dealer.

Nu se poate aplica acest regim daca masina este cumparata cu achizitie intracomunitara, deoarece atunci furnizorul a aplicat cota zero de TVA la vanzare si a recuperat TVA-ul, platit la achizitia masinii.

Firmele, care incearca sa profite de regimul marjei de profit si sa-l aplice atunci cand nu au voie, sunt prinse de Finante destul de repede.

Acest site utilizeaza cookies. Pentru mai multe informatii va rugam sa consultati politica de cookie.

Accepta