SC Contabil SRL - Infiintare firma Bulgaria - contabilitate
Monica Vasile : Tel. 0040 763 178 652
Ivo Kutov : Tel. 00359 878 823 677
Email : office@contabil.bg
Adresa
Bul. Tsar Ferdinand nr.2
Ruse, cod 7000, Bulgaria
SC Contabil SRL - Infiintare firma Bulgaria - contabilitate
< Inapoi

Blog

.

Firma in Bulgaria cu punct de lucru in Romania

21.12.2016

Firma in Bulgaria cu punct de lucru in Romania

O firma infiintata in Bulgaria poate avea activitate pe tot teritoriul Bulgariei si in strainatate fara sa declare punct de lucru in Bulgaria

In Bulgaria nu exista notiunea "punct de lucru". Firma din Bulgaria poate avea activitate pe tot teritoriul Bulgariei fara sa mai declare punct de lucru. De fapt, firma din Bulgaria poate avea activitate si in strainatate fara sa fie obligata sa declare punct de lucru in Bulgaria. Din punct de vedere legal nu este interzis ca firma din Bulgaria sa desfasoare activitate in Romania.

Totusi aceasta nu este o idee buna. Poate doriti sa treceti fiscal in Bulgaria un magazin, sau un restaurant, sau un hotel, care se afla fizic in Romania. Aceasta activitate va fi impozitata in Bulgaria in mod sigur, deoarece este pe firma din Bulgaria.

Dar afacerea in Romania va fi impozitata si in Romania. Firma din Bulgaria va fi obligata sa declare un punct de lucru in Romania si sa plateasca in Romania toate impozitele si taxele conform legislatiei din Romania. Punctul de lucru al firmei din Bulgaria va fi impozitat in Romania ca orice societate romana.

Punctul de lucru va fi impozitat cu impozit pe profit. Dupa aceea firma din Bulgaria va avea dreptul sa obtina din Romania o Adeverinta ce impozit pe profit a platit in Romania, apoi in Bulgaria sa ceara aplicarea Conventiei de evitare a dublei impuneri intre Romania si Bulgaria si sa scada impozitul pe profit in Romania din cel datorat in Bulgaria.

Aceasta schema nu rezulta in nici un avantaj.

Firma din Bulgaria prin punctul ei de lucru in Romania poate fi obligata si sa ceara inregistrare in scopuri de TVA in Romania, daca va depasi plafonul de inregistrare.

 

Acest site utilizeaza cookies. Pentru mai multe informatii va rugam sa consultati politica de cookie.

Accepta